
Pôvodne ruské jedlo, teraz známe po celom svete, z restovaných kúskov hovädzieho mäsa v smotanovo-horčicovej omáčke.
Ingrediencie
- 30 g sušených hríbov
- 1 lyžica slnečnicového oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 400 g šampiňónov, rozpolených
- 1 lyžica horčice
- 1 lyžička papriky
- 350 g hovädzieho mäsa nakrájaného na plátky
- 150 g kyslej smotany
- Hrsť nasekanej petržlenovej vňate na ozdobu
Postup
- Sušené huby vložte do džbánu a zalejte 325 ml vriacej vody. Odstavte na 10 minút, aby sa namočili.
- Medzitým na panvici rozohrejte olej, pridajte cibuľu a 5 minút ju smažte, kým nezmäkne. Pridajte huby a na silnom ohni ich opekajte do zlatista. Pridajte horčicu a papriku a varte 1 minútu.
- Vyberte huby z vody a pridajte ich do panvice spolu s hovädzím mäsom. Vodu z namáčania húb prelejte cez sito do panvice. Priveďte do varu a varte 10 minút.
- Pridajte kyslú smotanu, ochuťte čiernym korením a jemne zohrejte. Ozdobte petržlenovou vňaťou a podávajte so zemiakmi alebo s ryžou.