Hlavné jedláRecepty

Recept na hovädzí Stroganov

Pôvodne ruské jedlo, teraz známe po celom svete, z restovaných kúskov hovädzieho mäsa v smotanovo-horčicovej omáčke.

Ingrediencie

  • 30 g sušených hríbov
  • 1 lyžica slnečnicového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 400 g šampiňónov, rozpolených
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžička papriky
  • 350 g hovädzieho mäsa nakrájaného na plátky
  • 150 g kyslej smotany
  • Hrsť nasekanej petržlenovej vňate na ozdobu

Postup

  1. Sušené huby vložte do džbánu a zalejte 325 ml vriacej vody. Odstavte na 10 minút, aby sa namočili.
  2. Medzitým na panvici rozohrejte olej, pridajte cibuľu a 5 minút ju smažte, kým nezmäkne. Pridajte huby a na silnom ohni ich opekajte do zlatista. Pridajte horčicu a papriku a varte 1 minútu.
  3. Vyberte huby z vody a pridajte ich do panvice spolu s hovädzím mäsom. Vodu z namáčania húb prelejte cez sito do panvice. Priveďte do varu a varte 10 minút.
  4. Pridajte kyslú smotanu, ochuťte čiernym korením a jemne zohrejte. Ozdobte petržlenovou vňaťou a podávajte so zemiakmi alebo s ryžou.

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang