Koložvárska kapusta – recept

Postup

Cibuľu nakrájame na drobno a speníme ju na masti. Pridáme trochu mletej červenej papriky. Pridáme mäso, trochu rasce, čierneho korenia a chvíľku podusíme asi 5 minút. V ďalšom hrnci si kapustu podlejeme vodou (pokiaľ v nej nie je jej vlastná šťava).

Podusíme tiež asi 5 minút. V poslednom hrnci si uvaríme ryžu, tak ako ju klasicky varievame.

Pekáč si poriadne vymastíme masťou. Najskôr uložíme vrstvu kapusty, potom ryže a napokon mäsa. (Niekto ryžu zmiešava s mäsom a to tvorí samostatnú strednú vrstvu.) Navrch dáme druhú vrstvu kapusty. Zalejeme kyslou smotanou.

Osolíme a dáme piecť asi 45 minút. Najskôr pečieme zakryté, ale 10 minút pred koncom odkryjeme a zapečieme.