Recepty

Recept na najlepší chlieb

Tento recept na chlieb z domácej pekárne je jednoduchý a pripraví sa podľa neho veľmi jemný a chutný bochník chleba s mierne chrumkavou kôrkou.

Suroviny

  • 1 šálka teplej vody
  • 2 lyžice bieleho cukru
  • 1 balenie sušeného droždia
  • ¼ šálky rastlinného oleja
  • 3 šálky chlebovej múky
  • 1 lyžička soli

Postup

  1. Do misky domácej pekárne dajte vodu, cukor a droždie.
  2. Nechajte droždie rozpustiť a aktivovať asi 10 minút.
  3. K droždiu pridajte olej, múku a soľ.
  4. Vyberte základné nastavenie alebo nastavenie pre biely chlieb a stlačte tlačidlo štart.
  5. Po skončení cyklu vyberte bochník zo stroja, nechajte ho 5 minút chladnúť v miske a potom ho vyklopte na mriežku, aby úplne vychladol.

Kategorie:

Recepty

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang