Diabolské bravčové mäso – recept

Suroviny

  • 1/2 kg chudého bravčového mäsa
  • 2 vajcia
  • mleté čierne korenie
  • 5 strúčikov cesnaku
  • olej
  • 5 chilli papričiek
  • 2 póry
  • 1 cibuľu
  • 100 ml vývaru z 1 kocky Masox-u.

Postup

Mäso nakrájajte na tenké pásiky, asi 3 cm dlhé. V miske rozšľahajte vajcia, osoľte, viac okoreňte a pridajte pretlačený cesnak. Potom do misky vložte mäso a spoločne premiešajte.

Nadrobno nakrájanú cibuľu speňte na oleji a pridajte pripravené mäso. Prudko opečte, podlejte vývarom a duste domäkka.

Keď je mäso mäkké, pridajte nadrobno nakrájané chilli papričky a na krúžky nakrájaný pór. Podľa chuti môžete pridať mleté korenie, aby mäso bolo dosť štipľavé. Podávajte s dusenou ryžou.