Hlavné jedláRecepty

Recept na grilované kuracie mäso s barbecue

Pomaly grilované kuracie mäso, potreté barbecue omáčkou je ideálne na letné stretnutia a grilovačky.

Suroviny

  • 2 kg kuracieho mäsa s kosťou a kožou (stehná, krídla, prsia)
  • soľ
  • extra panenský olivový olej alebo rastlinný olej
  • 1 šálka barbecue omáčky, kúpenej v obchode alebo domácej

Postup

  1. Kuracie kúsky potrieme olivovým olejom a zo všetkých strán posypeme soľou.
  2. Pripravte si gril.
  3. Kuracie kúsky položte kožou nadol na najhorúcejšiu stranu grilu, aby sa koža dobre opiekla. Grilujte nezakryté 5 až 10 minút.
  4. Keď sa kurča dobre opečie na jednej strane, otočte ho a presuňte na chladnejšiu stranu grilu.
  5. Gril prikryte a grilujte ďalších 20 až 30 minút.
  6. Kúsky kurčaťa otočte a potrite ich barbecue omáčkou.
  7. Gril opäť zakryte a nechajte piecť ešte 15 až 20 minút.
  8. Čas závisí od nastavenia grilu, veľkosti kuracích kúskov a od toho, ako studené sú vaše kuracie kúsky na začiatku.
  9. Ak grilujete menšie kúsky kurčaťa na grile na drevené uhlie, môžu byť hotové oveľa skôr. Cieľom je udržiavať dostatočne nízku teplotu grilu, aby sa kurča pieklo „pomaly“.
  10. Pomocou čistého štetca natrite hotové kurča ďalšou grilovacou omáčkou a podávajte.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang