
Naučte sa, ako si doma pripraviť ľadovú kávu! Pripravte si veľkú dávku kávy naraz a skladujem ju v chladničke počas celého týždňa.
Ingrediencie
- 1 a ½ šálky čerstvej nahrubo mletej kávy
- 3 šálky filtrovanej vody
- mlieko alebo rastlinné mlieko
Postup
- Umiestnite mletú kávu do zaváraninovej nádoby alebo podobnej nádoby. Pridajte vodu a premiešajte. Prikryte a odložte na 12 až 24 hodín pri izbovej teplote.
- Rozprestrite kus plátna na syr do jemného sitka a umiestnite ho nad veľkú misu. Kávu nalejte do misy a preceďte ju. Precedenú kávu skladujte v chladničke.
- Keď je pripravená na podávanie, nalejte ju na ľad a podľa potreby pridajte mlieko.
- Ak je káva silnejšia, ako by ste chceli, zrieďte ju podľa potreby vodou alebo ďalším mliekom.