Hlavné jedlá

Losos s pomarančovým velouté a pečeným feniklom – recept

Hrubé časti feniklu odrežeme, fenikel nakrájame a dáme opiecť do rozohriateho hrnca so slnečnicovým olejom.

Na rozohriatej panvici so slnečnicovým olejom opečieme nakrájaný pór, červenú cibuľu a červenú papriku. Opekáme 3 – 4 minúty.

Necháme rozohriať panvicu so sezamovým olejom a nakrájame lososa na menšie kúsky.

Zeleninu na panvici dochutíme morskou soľou, odstavíme a celú zmes presypeme do misky. Dosypeme kus- kus, premiešame, dochutíme morskou soľou a zalejeme horúcou vodou. Zakryjeme tanierom a necháme lúhovať.

Predtým ako dáme lososa na panvicu so sezamovým olejom, panvica musí byť horúca.

Z očistených pomarančov vyrežeme filetky a pridáme do feniklovej omáčky aj s vytlačenou pomarančovou šťavou a necháme redukovať.

Keď je panvica horúca, pridáme lososa, krátko opečieme z každej strany a dáme piecť do rúry na 180 stupňov, na 4 – 5 minút. Lososa nenechávame dlho v rúre, aby z neho nevytiekla bielkovina.

Feniklovo – pomarančovú omáčku zahustíme 3 ks masla. Dochutíme kryštálovým cukrom, morskou soľou, pridáme ešte kúsok masla a trochu kryštálového cukru. Omáčku odstavíme, pridáme pár lístkov bazalky, ktoré nevaríme, pretože by sa vyvarili éterické oleje a bazalka by zhnedla.

Lososa vyberieme z rúry, otočíme a odstavíme.

Servírujeme. Lososa s pomarančovým velouté a pečeným feniklom polejeme olivovým olejom a ozdobíme lístkami oregana. Podávame so zeleninovým kus – kusom.

Kategorie:

Hlavné jedlá

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang