Receptov na guľáš je na internete mnoho. Tento si vás získa svojou jednoduchou a rýchlou prípravou, ktorá nezaberie viac ako 30 minút.
Suroviny
- sladká paprika
- gulášová zmes korenia a byliniek
- hrniec s hovädzím vývarom
- 6 bravčových klobás
- 1 červená cibuľa
- 1 veľká mrkva
- 1 červená paprika
- hrsť petržlenovej vňate
- zemiaková kaša alebo chrumkavý chlieb ako príloha
- slnečnicový alebo olivový olej
Postup
- Vo veľkom hrnci zohrejeme trochu oleja. Keď je horúci, pridáme na kolieska nerezané klobásy a pri vysokej teplote ich 1-2 minúty opekáme, kým nezhnednú, následne vyberieme.
- Na tom istom hrnci 2-3 minúty opečieme nakrájanú cibuľu, mrkvu a papriku. V prípade potreby pridáme viac oleja.
- Potom k zelenine za stáleho miešania pridáme sladkú papriku a smažíme ďalšie 2 minúty.
- Do hrnca vrátime klobásy, pridáme hovädzí vývar a 500 ml vody.
- Zmes dôkladne premiešame. Dochutíme gulášovým korením a bylinkami.
- Privedieme k varu a mierne varíme ešte 15 minút.
Guláš podávajte v miskách s čerstvou petržlenovou vňaťou.