Tieto hranolky z teplovzdušnej fritézy sú rovnako chrumkavé ako bežné hranolčeky, ale spotrebuje sa pri nich oveľa menej oleja. Stačia na ne len 3 prísady, sú jednoduché a chutné. A aké sú mrazené hranolky v teplovzdušnej rúre?
Ako pripraviť mrazené hranolky v teplovzdušnej rúre?
Suroviny
- 2 zemiaky nakrájané na tyčinky
- extra panenský olivový olej
- morská soľ
- voliteľné koreniny a dipy: bylinky, čili prášok, kečup, majonéza alebo chipotle omáčka
Postup
- Predhrejte fritézu na 190 ºC.
- Nakrájané zemiaky pokvapkajte olivovým olejom, posypte soľou a premiešajte.
- Umiestnite zemiaky do koša fritézy v jednej vrstve tak, aby sa zemiaky navzájom nedotýkali. Budete musieť pracovať v dávkach.
- Smažte na vzduchu 12 až 15 minút, v polovici obráťte, alebo kým nebudú chrumkavé. Ak hranolčeky nie sú chrumkavé, fritujte ich o niečo dlhšie.
- Po dokončení všetkých dávok ich všetky vhoďte späť do fritézy (tentoraz ich nemusíte ukladať v jednej vrstve) na 1 až 2 minúty, aby sa zohriali a znovu chrumkavo opekali všetky hranolčeky, ktoré v prvých dávkach vychladli.
- Podávajte s požadovanými koreninami a dipmi.
Hranolky môžete pripraviť aj v rúre. Pečte ich pri teplote 220 ºC 20 až 25 minút a v polovici ich otočte. Mrazené hranolky v teplovzdušnej rúre nebudú také chrumkavé ako hranolky z fritézy, ale chutiť budú taktiež dobre.
Mrazené hranolky sa často pripravujú doma alebo v obchodných prevádzkach z dôvodu svojej jednoduchosti a pohodlia. Ich príprava v teplovzdušnej rúre a teplovzdušnej fritéze ponúka rôzne výhody a výsledky, ktoré si vyžadujú zváženie pri výbere metódy prípravy.
TIP: Môžete vyskúšať aj chrumkavé hranolky zo sladkých zemiakov.