Recepty

Recept na hranolky z teplovzdušnej fritézy

Tieto hranolky z teplovzdušnej fritézy sú rovnako chrumkavé ako bežné hranolčeky, ale spotrebuje sa pri nich oveľa menej oleja. Stačia na ne len 3 prísady, sú jednoduché a chutné.

Suroviny

  • 2 zemiaky nakrájané na tyčinky
  • extra panenský olivový olej
  • morská soľ
  • voliteľné koreniny a dipy: bylinky, čili prášok, kečup, majonéza alebo chipotle omáčka

Postup

  1. Predhrejte fritézu na 190 ºC.
  2. Nakrájané zemiaky pokvapkajte olivovým olejom, posypte soľou a premiešajte.
  3. Umiestnite zemiaky do koša fritézy v jednej vrstve tak, aby sa zemiaky navzájom nedotýkali. Budete musieť pracovať v dávkach.
  4. Smažte na vzduchu 12 až 15 minút, v polovici obráťte, alebo kým nebudú chrumkavé. Ak hranolčeky nie sú chrumkavé, fritujte ich o niečo dlhšie.
  5. Po dokončení všetkých dávok ich všetky vhoďte späť do fritézy (tentoraz ich nemusíte ukladať v jednej vrstve) na 1 až 2 minúty, aby sa zohriali a znovu chrumkavo opekali všetky hranolčeky, ktoré v prvých dávkach vychladli.
  6. Podávajte s požadovanými koreninami a dipmi.

Hranolky môžete pripraviť aj v rúre. Pečte ich pri teplote 220 ºC 20 až 25 minút a v polovici ich otočte. Nebudú také chrumkavé ako hranolky z fritézy, ale chutiť budú taktiež dobre.

TIP: Môžete vyskúšať aj chrumkavé hranolky zo sladkých zemiakov.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang