Hlavné jedláRecepty

Mexické trhané bravčové tacos – recept

Bravčové mäso sa potrie korením, pomaly uvarí, rozdrobí a podáva s tortilami vo forme tacos alebo burritos.

Ingrediencie

Na korenie na potieranie:

  • 4 lyžice čili prášku
  • 1 lyžica soli
  • 1 lyžica hnedého cukru
  • 2 lyžičky mletej rasce
  • 1 lyžička kajenského korenia
  • 1 lyžička mletého oregana
  • 1 lyžička cibuľového prášku
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1/4 lyžičky škorice
  • štipka mletého klinčeka

Na bravčové mäso:

  • 3,5 kg bravčového pleca bez kosti
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja

Na tacos:

  • teplé tortilly
  • avokádo
  • reďkovky
  • na tenké plátky nakrájaná kapusta
  • čerstvo vylisovaná limetková šťava
  • salsa
  • nasekaný koriander

Postup

  1. V malej miske zmiešajte prísady na potieranie. Mäso osušte papierovými utierkami. Zmes korenia rozotrite po celom mäse a zvyšky korenia si nechajte na neskôr.
  2. Pred tepelnou úpravou nechajte odstáť pri izbovej teplote aspoň jednu hodinu. Môžete tiež nechať marinovať cez noc v chladničke, potom pečienku uveďte do izbovej teploty.
  3. Na panvici na stredne silnom ohni rozohrejte olivový olej. Pečienku vložte na panvicu a opečte ju zo všetkých strán.
  4. Pečienku vložte do pomalého hrnca a pridajte do nej zvyšné korenie. Varte na nízkom stupni 6 až 10 hodín, kým bravčové mäso nie je mäkké.
  5. Pečienku vyberte z hrnca a položte ju na dosku na krájanie. Nakrájajte na veľké kusy. Potom pomocou dvoch vidličiek rozoberte mäso na kúsky.
  6. Kúsky vráťte do hrnca a premiešajte ich so šťavou z pečene.
  7. Podávajte s teplými tortilami, avokádom, strúhanou kapustou, nakrájanými reďkovkami, koriandrom a trochou limetkovej šťavy alebo salsy.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang