Recepty

Recept na kuracie mäso Kung Pao

V našom recepte na kuracie mäso Kung Pao nahradíme tradičné arašidy orieškami kešu a pridáme zeleninu.

Ingrediencie

  • 1/2 šálky sójovej omáčky s nízkym obsahom sodíka alebo tamari
  • 1/3 šálky ryžového octu alebo octu sherry
  • 1 a 1/2 lyžice cukru
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 1 kg kuracích pŕs bez kostí a kože, nakrájané na tenké plátky
  • 3 lyžice opraženého sezamového oleja
  • 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na kocky
  • 1 zväzok zelenej cibule, biele a zelené časti, nakrájané na kúsky
  • 1/2 šálky surových kešu orieškov
  • 1 lyžica mletého alebo strúhaného čerstvého zázvoru
  • 6 strúčikov cesnaku, mletých
  • 10 sušených červených chilli papričiek, rozkrojených na polovicu
  • varená ryža na podávanie (nepovinné)

Postup

  1. V malej miske zmiešajte 1/4 šálky sójovej omáčky, ocot a cukor, odložte bokom.
  2. Vo veľkej miske vyšľahajte zvyšnú 1/4 šálky sójovej omáčky a kukuričný škrob do hladka. Pridajte kurča a premiešajte, aby sa obalilo.
  3. Na veľkej panvici na vysokom ohni rozohrejte 1 lyžicu sezamového oleja. Keď sa olej začne trblietať, pracujte po častiach a podľa potreby použite ďalšiu polievkovú lyžicu oleja, smažte kurča, kým ľahko nezhnedne, približne 5 minút.
  4. Potom kurča otočte a zopakujte to aj z druhej strany.
  5. Kuracie mäso preložte na tanier.
  6. Zvyšnú 1 polievkovú lyžicu sezamového oleja rozohrejte na tej istej panvici na strednom ohni. Keď sa olej začne lesknúť, pridajte papriku a varte ju, kým nezačne mäknúť, približne 2 minúty.
  7. Pridajte zelenú cibuľu, kešu oriešky, zázvor, cesnak a sušené chilli papričky a varte ďalšie 2 minúty.
  8. Vráťte kurča na panvicu a pridajte omáčku, premiešajte.
  9. Omáčku priveďte do varu a varte, kým nezhustne, približne 2-3 minúty.
  10. Podávajte na ryži.

Kategorie:

Recepty

© 2025 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang