Pečivo

Celozrnné slimáky – recepty

celozrnne-slimaky-2

Suroviny

  • 1/2 kvasníc
  • 300 ml mlieka
  • 300 g celozrnnej múky
  • 300 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 1 PL kryštálového cukru
  • 1 ČL soli
  • vajíčko na potretie

Postup

Mlieko, kvasnice, vajce, múku, soľ a cukor dáme do misky a rukou kvasíme asi 20 minút. Cesto musí byť vláčne a nesmie sa lepiť. V prípade, ak sa lepí, pridáme múku. Ak je naopak tuhé, pridáme po lyžičkách vodu.

Cesto necháme kysnúť hodinu. Potom ho dáme na dosku a pokrájame na 10 rovnakých kúskov. Každý kúsok vytvarujeme do valčeka, ktorý zauzlíme. Dáme na plech a potrieme vajíčkom. Môžeme posypať rascou, hrubou soľou, ľanom. Pečieme v rúre do hneda.

Kategorie:

Pečivo

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang