Recepty

Bravčový steak – recept

Suroviny

  • 4 bravčové steaky z karé bez kosti (à 200 g)
  • 1 viazaničku reďkovky
  • 2 červené papriky
  • 1 viazaničku petržlenovej vňate
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 malú cibuľu
  • 3 PL balzamikového octu
  • 4 PL olivového oleja
  • 4 tortilly
  • soľ
  • čerstvo pomleté čierne korenie

Postup

1. Reďkovky a papriku očistíme a omyjeme. Papriku nakrájame na pásiky a reďkovku na menšie kocky. Petržlenovú vňať opláchneme a nahrubo nasekáme.

2. Ošúpeme cesnak a cibuľu. Cesnak nakrájame na tenké plátky a cibuľu na malé kocky. V miske zmiešame nakrájaný cesnak, cibuľu, petržlenovú vňať, bal­zamikový ocot a všľaháme 2 lyžice oleja. Zmes ochutíme soľou a čiernym korením a premiešame. V pripravenej marináde marinujeme papriku a reďkovky.

3. Steaky opláchneme a osušíme papierovou utierkou. Potom ich osolíme, okoreníme a potrieme zvyšným olejom. Z každej strany grilujeme približne 4 minúty. Podávame s marinovanými reďkovkami a paprikou a ako prílohu tortilly.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang