Ceviche je označenie pre mexický šalát plný kreviet, avokáda, paradajok a uhoriek. Všetko marinované v čerstvej limetkovej šťave.
Suroviny
- 500 g kreviet (surových alebo varených, olúpaných, zbavených jadier a nakrájaných na kocky)
- 1 šálka limetkovej šťavy
- 1 uhorka
- 1 veľké avokádo
- 2 rímske paradajky
- 1/2 červenej cibule
- 1/4 zväzku koriandra
- 1 jalapeňo (zbavené semienok a pomleté)
- 1/4 lyžičky čierneho korenia alebo podľa chuti
- vrecko tortillových čipsov
- pálivá omáčka (Tabasco alebo Franks Red Hot)
Postup
- Krevety nakrájajte na kocky a vložte ich do veľkej sklenenej misy.
- Na krevety vytlačte 1 šálku limetkovej šťavy.
- Premiešajte, aby sa spojili, potom prikryte a nechajte marinovať v chladničke (marinujte 1,5 až 2 hodiny v prípade surových kreviet alebo kým nebudú priesvitné a 15 minút marinujte v prípade varených kreviet). V polovici marinovania premiešajte.
- Nakrájajte zeleninu: uhorku, avokádo, paradajky, červenú cibuľu, jalapeňo a koriander.
- Keď sú krevety hotové s marinovaním, pridajte zeleninu do misy.
- Pridajte 1/4 lyžičky čierneho korenia alebo podľa chuti a jemne premiešajte.
- Podávajte s tortillovými čipsami alebo na klasickej tortille.