Hlavné jedláRecepty

Ceviche – recept

Ceviche je označenie pre mexický šalát plný kreviet, avokáda, paradajok a uhoriek. Všetko marinované v čerstvej limetkovej šťave.

Suroviny

  • 500 g kreviet (surových alebo varených, olúpaných, zbavených jadier a nakrájaných na kocky)
  • 1 šálka limetkovej šťavy
  • 1 uhorka
  • 1 veľké avokádo
  • 2 rímske paradajky
  • 1/2 červenej cibule
  • 1/4 zväzku koriandra
  • 1 jalapeňo (zbavené semienok a pomleté)
  • 1/4 lyžičky čierneho korenia alebo podľa chuti
  • vrecko tortillových čipsov
  • pálivá omáčka (Tabasco alebo Franks Red Hot)

Postup

  1. Krevety nakrájajte na kocky a vložte ich do veľkej sklenenej misy.
  2. Na krevety vytlačte 1 šálku limetkovej šťavy.
  3. Premiešajte, aby sa spojili, potom prikryte a nechajte marinovať v chladničke (marinujte 1,5 až 2 hodiny v prípade surových kreviet alebo kým nebudú priesvitné a 15 minút marinujte v prípade varených kreviet). V polovici marinovania premiešajte.
  4. Nakrájajte zeleninu: uhorku, avokádo, paradajky, červenú cibuľu, jalapeňo a koriander.
  5. Keď sú krevety hotové s marinovaním, pridajte zeleninu do misy.
  6. Pridajte 1/4 lyžičky čierneho korenia alebo podľa chuti a jemne premiešajte.
  7. Podávajte s tortillovými čipsami alebo na klasickej tortille.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang