Hlavné jedláReceptyVegan/Vegetarian

Recept na najlepší fazuľový nákyp

Táto verzia nákypu zo zelených fazuliek môže byť na vašom stole v priebehu chvíľky len vďaka štyrom ingredienciám zo špajze alebo chladničky: konzervovanej zelenej fazuľky, kondenzovanej hubovej polievky, smaženej cibuľky a strúhaného syru Cheddar. Jemná zelená fazuľka a chrumkavá cibuľka v krémovej syrovej omáčke robia z tohto nákypu najlepšiu zelenú fazuľku, akú ste kedy pripravili.

Ingrediencie

  • 2 plechovky zelenej fazuľky, scedené
  • 1 plechovka kondenzovanej hubovej polievky
  • 1 šálka rozdrobeného syra Cheddar, rozdelená
  • 1 plechovka smaženej cibule

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 °C.
  2. Vo veľkej miske vhodnej do mikrovlnnej rúry zmiešajte zelenú fazuľku a kondenzovanú polievku, kým sa dobre nespoja. V mikrovlnnej rúre ohrievajte na najvyššom stupni 3 až 5 minút.
  3. Do zmesi zelených fazuliek vmiešajte 1/2 šálky syra Cheddar. V mikrovlnnej rúre ohrievajte 2 až 3 minúty na najvyššom stupni.
  4. Zmes preložte do zapekacej misy a rovnomerne rozotrite po dne. Navrch posypte smaženou cibuľkou a potom posypte zvyšným syrom Cheddar.
  5. Pečte v predhriatej rúre, kým sa syr nerozpustí a cibuľa nezhnedne (približne 10 minút).

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang