
Táto verzia nákypu zo zelených fazuliek môže byť na vašom stole v priebehu chvíľky len vďaka štyrom ingredienciám zo špajze alebo chladničky: konzervovanej zelenej fazuľky, kondenzovanej hubovej polievky, smaženej cibuľky a strúhaného syru Cheddar. Jemná zelená fazuľka a chrumkavá cibuľka v krémovej syrovej omáčke robia z tohto nákypu najlepšiu zelenú fazuľku, akú ste kedy pripravili.
Ingrediencie
- 2 plechovky zelenej fazuľky, scedené
- 1 plechovka kondenzovanej hubovej polievky
- 1 šálka rozdrobeného syra Cheddar, rozdelená
- 1 plechovka smaženej cibule
Postup
- Predhrejte rúru na 175 °C.
- Vo veľkej miske vhodnej do mikrovlnnej rúry zmiešajte zelenú fazuľku a kondenzovanú polievku, kým sa dobre nespoja. V mikrovlnnej rúre ohrievajte na najvyššom stupni 3 až 5 minút.
- Do zmesi zelených fazuliek vmiešajte 1/2 šálky syra Cheddar. V mikrovlnnej rúre ohrievajte 2 až 3 minúty na najvyššom stupni.
- Zmes preložte do zapekacej misy a rovnomerne rozotrite po dne. Navrch posypte smaženou cibuľkou a potom posypte zvyšným syrom Cheddar.
- Pečte v predhriatej rúre, kým sa syr nerozpustí a cibuľa nezhnedne (približne 10 minút).