
Najjednoduchší spôsob, ako pripraviť vajíčka s dokonale stuhnutými bielkami a tekutými žĺtkami.
Suroviny
- 1 lyžica masla
- 2 veľké vajcia
- kuchynská soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
Postup
- Na malej panvici s nepriľnavým povrchom rozpustite1 lyžicu masla.
- Pridajte 2 veľké vajcia a ochuťte ich soľou.
- Vajíčka nechajte nerušene variť, kým nie sú bielka takmer úplne stuhnuté a nepriehľadné, s výnimkou oblasti okolo žĺtkov, približne 2 minúty.
- Opatrne zasuňte špachtľu pod jedno z vajec, uistite sa, že je v strede pod žĺtkom, a opatrne vajce otočte.
- Obráťte aj druhé vajce.
- Vajíčka ochuťte čiernym korením a varte, kým nie sú bielka úplne pevné, približne 30 sekúnd.
- Vajíčka opatrne preložte na tanier.