Hlavné jedláRecepty

Recept na najlepší hemenex

Najjednoduchší spôsob, ako pripraviť vajíčka s dokonale stuhnutými bielkami a tekutými žĺtkami.

Suroviny

  • 1 lyžica masla
  • 2 veľké vajcia
  • kuchynská soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie

Postup

  1. Na malej panvici s nepriľnavým povrchom rozpustite1 lyžicu masla.
  2. Pridajte 2 veľké vajcia a ochuťte ich soľou.
  3. Vajíčka nechajte nerušene variť, kým nie sú bielka takmer úplne stuhnuté a nepriehľadné, s výnimkou oblasti okolo žĺtkov, približne 2 minúty.
  4. Opatrne zasuňte špachtľu pod jedno z vajec, uistite sa, že je v strede pod žĺtkom, a opatrne vajce otočte.
  5. Obráťte aj druhé vajce.
  6. Vajíčka ochuťte čiernym korením a varte, kým nie sú bielka úplne pevné, približne 30 sekúnd.
  7. Vajíčka opatrne preložte na tanier.

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang