Grilovaný losos & tagliatelle – recept

V hrnci privedieme vodu do varu, pridáme do nej cestoviny a necháme variť.

Narežeme lososa, ktorého dáme piecť na rozpálenej panvici s repkovým olejom. Pečieme na miernom ohni a vždy len na jednej strane. Pridáme morskú soľ, tymián, čierne korenie.

Keď sú cestoviny hotové, scedíme ich. Časť vody z cestovín necháme, ostatné vylejeme. Do vody z cestovín pridáme maslo, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, pár kvapiek limetky a necháme chvíľu redukovať.

Na panvicu s lososom pridáme trochu masla, ktoré necháme roztopiť a polievame ním lososa.

Do zredukovanej vody s petržlenovou vňaťou a šťavou z limetky pridáme cestoviny a varíme na miernom ohni. Osolíme, pridáme čerstvý petržlen, maslo, olivový olej a varíme.

Keď je losos hotový, môžeme servírovať. Na záver ozdobíme sakurou, nastrúhanou kôrou z limetky a polejeme olivovým olejom.

Publikované
Kategorizované ako Recepty