Jablkový lekvár so sirupom – recept

Potrebné prísady:

  • 5kg jabĺk,
  • 2l sirupu podľa chuti (pomarančový, višňový, malinový -aký dáme sirup, takej chuti bude lekvár),
  • 2kg kryštálového cukru.

Postup prípravy:

Jablká ošúpeme, vyberieme jadrovníky a pokrájame na menšie kúsky. Dáme do väčšieho hrnca a podlejeme trochou vody. Rozvaríme ich na kašu, ktorú následne rozmixujeme do hladka. Potom dáme znova kašu do hrnca, pridáme cukor, sirup a privedieme do varu.

Povaríme asi minútu a odstavíme z ohňa. Z vrchu pozberáme penu. Lekvár dáme do pohárov, zavrieme viečkom a otočíme ich hore dnom. Prikryjeme dekou (uterákom) a necháme prikryté až pokým poháre úplne nevychladnú.

Publikované
Kategorizované ako Recepty