DezertyNátierkyRecepty

Jahodovo-paradajkový džem – recept

Recept so súhlasom Giada De Laurentiis.

Ingrediencie

  • steakové paradajky nakrájané na kocky (2 až 3 veľké paradajky)
  • 250 g nakrájaných jahôd
  • 200 g cukru
  • 1/8 lyžičky mletej škorice
  • 1/8 lyžičky soli
  • 1 lyžička čerstvej citrónovej šťavy
  • 1 bageta
  • 60 ml extra panenského olivového oleja
  • 1/2 lyžičky soli
  • 170 g rozdrobeného syra feta
  • 40 malých lístkov mäty, na ozdobu

Postup

Džem:

  1. Vložte nakrájané paradajky do stredne veľkého hrnca a priveďte ich do varu. Znížte teplotu na mierny ohrev a pridajte jahody, cukor, škoricu, soľ a citrónovú šťavu.
  2. Premiešajte, aby sa spojili. Priveďte do varu a varte na stredne nízkej teplote za občasného miešania, kým zmes nezhustne na konzistenciu džemu, 40 až 45 minút.
  3. Odstavte a nechajte úplne vychladnúť.

Bagety:

  1. Predhrejte rúru na vysokú teplotu. Bagety nakrájajte na 1/4 palca hrubé kolieska. Každý plátok potrite z oboch strán olivovým olejom.
  2. Položte bagetky na plech, posypte soľou a opekajt 5 až 6 minút dozlatista a do chrumkava. Na každú bagetku dajte lyžičku džemu a feta syr.
  3. Ak chcete, ozdobte jedným alebo dvoma lístkami mäty.

Ak máte veľa domácich paradajok, môžete z nich pripraviť paradajkový džús. Ten sa výborne hodí na prípravu originálneho kokteilu Bloody Mary.

Kategorie:

Dezerty | Nátierky | Recepty

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang