
Recept so súhlasom Giada De Laurentiis.
Ingrediencie
- steakové paradajky nakrájané na kocky (2 až 3 veľké paradajky)
- 250 g nakrájaných jahôd
- 200 g cukru
- 1/8 lyžičky mletej škorice
- 1/8 lyžičky soli
- 1 lyžička čerstvej citrónovej šťavy
- 1 bageta
- 60 ml extra panenského olivového oleja
- 1/2 lyžičky soli
- 170 g rozdrobeného syra feta
- 40 malých lístkov mäty, na ozdobu
Postup
Džem:
- Vložte nakrájané paradajky do stredne veľkého hrnca a priveďte ich do varu. Znížte teplotu na mierny ohrev a pridajte jahody, cukor, škoricu, soľ a citrónovú šťavu.
- Premiešajte, aby sa spojili. Priveďte do varu a varte na stredne nízkej teplote za občasného miešania, kým zmes nezhustne na konzistenciu džemu, 40 až 45 minút.
- Odstavte a nechajte úplne vychladnúť.
Bagety:
- Predhrejte rúru na vysokú teplotu. Bagety nakrájajte na 1/4 palca hrubé kolieska. Každý plátok potrite z oboch strán olivovým olejom.
- Položte bagetky na plech, posypte soľou a opekajt 5 až 6 minút dozlatista a do chrumkava. Na každú bagetku dajte lyžičku džemu a feta syr.
- Ak chcete, ozdobte jedným alebo dvoma lístkami mäty.
Ak máte veľa domácich paradajok, môžete z nich pripraviť paradajkový džús. Ten sa výborne hodí na prípravu originálneho kokteilu Bloody Mary.