
V našom recepte na kuracie mäso Kung Pao nahradíme tradičné arašidy orieškami kešu a pridáme zeleninu.
Ingrediencie
- 1/2 šálky sójovej omáčky s nízkym obsahom sodíka alebo tamari
- 1/3 šálky ryžového octu alebo octu sherry
- 1 a 1/2 lyžice cukru
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- 1 kg kuracích pŕs bez kostí a kože, nakrájané na tenké plátky
- 3 lyžice opraženého sezamového oleja
- 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
- 1 zelená paprika, nakrájaná na kocky
- 1 zväzok zelenej cibule, biele a zelené časti, nakrájané na kúsky
- 1/2 šálky surových kešu orieškov
- 1 lyžica mletého alebo strúhaného čerstvého zázvoru
- 6 strúčikov cesnaku, mletých
- 10 sušených červených chilli papričiek, rozkrojených na polovicu
- varená ryža na podávanie (nepovinné)
Postup
- V malej miske zmiešajte 1/4 šálky sójovej omáčky, ocot a cukor, odložte bokom.
- Vo veľkej miske vyšľahajte zvyšnú 1/4 šálky sójovej omáčky a kukuričný škrob do hladka. Pridajte kurča a premiešajte, aby sa obalilo.
- Na veľkej panvici na vysokom ohni rozohrejte 1 lyžicu sezamového oleja. Keď sa olej začne trblietať, pracujte po častiach a podľa potreby použite ďalšiu polievkovú lyžicu oleja, smažte kurča, kým ľahko nezhnedne, približne 5 minút.
- Potom kurča otočte a zopakujte to aj z druhej strany.
- Kuracie mäso preložte na tanier.
- Zvyšnú 1 polievkovú lyžicu sezamového oleja rozohrejte na tej istej panvici na strednom ohni. Keď sa olej začne lesknúť, pridajte papriku a varte ju, kým nezačne mäknúť, približne 2 minúty.
- Pridajte zelenú cibuľu, kešu oriešky, zázvor, cesnak a sušené chilli papričky a varte ďalšie 2 minúty.
- Vráťte kurča na panvicu a pridajte omáčku, premiešajte.
- Omáčku priveďte do varu a varte, kým nezhustne, približne 2-3 minúty.
- Podávajte na ryži.