ReceptyVegan/Vegetarian

Recept na pečený cícer

Pečený cícer je skvelý vegánsky snack plný bielkovín. Možno si ho vychutnať samostatne alebo ho pridať do obľúbených zdravých jedál, aby sa im dodala chrumkavosť.

Ingrediencie

  • 1 a 1/2 šálky uvareného cíceru, scedeného a opláchnutého
  • extra panenský olivový olej na pokvapkanie
  • morská soľ
  • paprika, kari alebo iné korenie (voliteľné)

Postup

  1. Predhrejte rúru na 210 °C a vyložte veľký plech papierom.
  2. Cícer rozložte na kuchynskú utierku a osušte ho. Odstráňte všetky voľné šupky.
  3. Preložte na plech a premiešajte s trochou olivového oleja a štipkou soli.
  4. Cícer pečte 20 až 30 minút alebo kým nie je zlatohnedý a chrumkavý.
  5. Vyberte z rúry a kým je cícer ešte teplý, pridajte štipku obľúbeného korenia, ak ho používate.
  6. Upečený cícer skladujte vo voľne zakrytej nádobe pri izbovej teplote. Najlepšie spotrebujte do dvoch dní.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang