Pečený cícer je skvelý vegánsky snack plný bielkovín. Možno si ho vychutnať samostatne alebo ho pridať do obľúbených zdravých jedál, aby sa im dodala chrumkavosť.
Ingrediencie
- 1 a 1/2 šálky uvareného cíceru, scedeného a opláchnutého
- extra panenský olivový olej na pokvapkanie
- morská soľ
- paprika, kari alebo iné korenie (voliteľné)
Postup
- Predhrejte rúru na 210 °C a vyložte veľký plech papierom.
- Cícer rozložte na kuchynskú utierku a osušte ho. Odstráňte všetky voľné šupky.
- Preložte na plech a premiešajte s trochou olivového oleja a štipkou soli.
- Cícer pečte 20 až 30 minút alebo kým nie je zlatohnedý a chrumkavý.
- Vyberte z rúry a kým je cícer ešte teplý, pridajte štipku obľúbeného korenia, ak ho používate.
- Upečený cícer skladujte vo voľne zakrytej nádobe pri izbovej teplote. Najlepšie spotrebujte do dvoch dní.