Hlavné jedláRecepty

Recept na pomarančové kurča

Tento lahodný recept je hotový za 20 minút a z nižšie uvedených ingrediencií sa môžu najesť až 4 osoby.

Ingrediencie

Na prípravu kurčaťa:

  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 4 vaječné bielky
  • 4 vykostené kuracie stehná nakrájané na kúsky veľkosti sústa

Na omáčku:

  • 1/2 šálky pomarančovej šťavy
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžica hnedého cukru
  • 1 lyžica ryžového octu
  • 1/4 lyžičky sezamového oleja
  • štipka soli
  • štipka drveného červeného korenia
  • 1 prelisovaný strúčik cesnaku
  • trochu strúhaného alebo mletého zázvoru
  • 1 lyžička kukuričného škrobu
  • rastlinný alebo arašidový olej na vyprážanie

Postup

  1. Vo veľkej miske vidličkou vyšľahajte kukuričný škrob a bielky, kým nie sú takmer spenené, asi 1 minútu. Do zmesi pridajte kuracie mäso a nechajte ho 5 až 10 minút odstáť.
  2. Medzitým pripravte omáčku. Pomarančovú šťavu, sójovú omáčku, cukor, ocot, sezamový olej, soľ, drvené červené korenie, cesnak a zázvor dajte do malej nepriľnavej panvice a rozšľahajte.
  3. Zahrievajte, kým nezačne bublať a zhustne, asi 5 minút.
  4. V malej miske rozšľahajte kukuričný škrob a 1/4 šálky vody a do omáčky pridajte 1 až 2 polievkové lyžice kukuričnej škrobovej kaše. Premiešajte a zahusťujte 1 minútu.
  5. V holandskej rúre s ťažkým dnom rozohrejte asi 2 cm rastlinného oleja, kým teplomer na vyprážanie vložený do oleja nezaznamená 180 °C. Kuracie mäso opatrne vhoďte do oleja a opatrne ho obracajte, kým nezozlátne, 3 až 4 minúty.
  6. Kúsky nechajte 2 až 3 minúty odkvapkať na tanieri vystlanom papierovými utierkami. Potom ich na 1 minútu vráťte späť do oleja, aby sa obal skutočne spevnil.
  7. Kuracie mäso pridajte k omáčke a podávajte.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang