
Výborné placky vhodné ako rýchla večera aj obed. Organické suroviny možno v recepte nahradiť aj tradičnými.
Suroviny
- 110 g bio hladkej múky
- 1 stredne veľké bio vajce
- 1 organický bielok
- 30 ml bio mlieka
- 2 čerstvé bio kukuričné klasy
- soľ a korenie
- organický rastlinný olej a organické maslo na vyprážanie
Na jogurtový dip
- 200 g organického gréckeho jogurtu
- 1 lyžice nasekanej bio pažítky
- štipka soli
- 2 lyžice strúhaného bio chrenu
Postup
- V miske zmiešajte pažítku, jogurt, chren a korenie a uchovávajte v chlade.
- Z kukurice odstráňte jadrá a vložte ich do misky s múkou.
- Primiešajte rozšľahané vajce a mlieko.
- Vložte bielok.
- Smažte na panvici na stredne nízkej teplote s trochou oleja z oboch strán dozlatista.
- Podávajte teplé s dipom.