Hlavné jedláReceptyVegan/Vegetarian

Recept na šalát Caprese

Šalát Caprese má svoj pôvod v talianskej Kampánii a svojou farabnosťou a vzhľadom má pripomínať vlajku Talianska. Táto jeho variácia je síce vzhľadom trochu odlišná, chuťou sa od neho nelíši.

Suroviny

  • 3 rímske paradajky
  • 3 ks mozzarelly
  • listy čerstvej bazalky
  • balzamikový ocot

Postup

  1. Každú paradajku nakrájajte na tenké plátky, bez toho, aby ste ju prekrojili až na dno.
  2. Mozzarellu nakrájajte na ešte menšie plátky, aby sa zmestila medzi každý plátok paradajky.
  3. Medzi každý diel vložte jeden lístok bazalky, aby ste mali rovnomerný pomer mozzarelly a bazalky.
  4. Pokvapkajte balzamikoým octom a podávajte.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang