Hlavné jedlá

Ratatouille – recept

Suroviny

  • baklažán
  • rajčiny
  • papriky
  • cesnak
  • bazalka
  • oregáno
  • olivový olej
  • soľ

Postup

Najprv nakrájame baklažán na kolieska, a kolieska z oboch strán jemne osolíme a necháme stáť na 10-15 minút. Robí sa to kvôli vytiahnutiu nepríjemnej horkosti. Na olivovom oleji zatiaľ trochu osmažíme na maličké plátky nakrájaný alebo pretlačený cesnak s nasekanými bylinkami.

Po chvíli pridáme na čo najmenšie kúsky nakrájané rajčiny, papriky a baklažán. Všetko spolu na miernom ohni necháme „rozvariť“, keď je treba, pridáme vodu. Keď je všetka zelenina dostatočne mäkká, jedlo je hotové. Podľa potreby dosolíme a môžme podávať, ideálne s bielym chlebom alebo rožkami. Dobrú chuť!

Kategorie:

Hlavné jedlá

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang