Restovaná bravčová pečeň na madarský spôsob – recept

Suroviny

  • bravčová pečeň 600 g
  • cibuľa veľká 1 ks
  • domáca bravčová masť 3 PL
  • sladká mletá červená paprika 1 PL
  • štipľavá mletá červená paprika 1 CL
  • čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • majoránka sušená podľa chuti
  • soľ podľa chuti
  • horúca voda 100 ml.

Postup

Umytú a osušenú bravčovú pečeň pokrájame na malé prúžky, očistenú cibuľu na kocky. Na rozohriatej masti restujeme cibuľu takmer do hneda, pridáme pečeň a restujeme sprudka za stáleho miešania, pričom sa uvoľnia malé omrvinky z pečene, ktoré spolu s cibuľou prirodzeným spôsobom zahustia šťavu.

Nikdy nezhusťujeme múkou nesolíme, aby pečeň nestvrdla, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, stiahneme z plameňa, pridáme obe papriky, premiešame, necháme v tuku úplne rozpustiť, vrátime na oheň, chvíľu restujeme v paprikovo – cibuľovom základe za poctivého miešania, čím sa pečeň výrazne ochutí.

Dávame pozor, aby sa paprika nepripálila, podlejeme malým množstvom horúcej vody a dokončíme, na záver posypeme majoránkou, solíme až na tanieri, podávame s dusenou ryžou, varenými zemiakmi alebo s krajcom čerstvého domáceho chlebíka, je to obľúbená pochúťka maďarskej kuchyne.