Čerešňová bublanina – recept

Potrebné prísady:

  • 150 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • citrónová kôra
  • vanilínový cukor
  • 1 dl mlieka
  • 300 g polohrubej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • čerešne
  • vanilínový cukor na posypanie
  • čerešňová šťava
  • maslo a hrubá múka na vymastenie a vysypanie plechu na pečenie.

Postup prípravy:

Maslo vymiešame do peny, pridáme polovicu cukru, žĺtky, nastrúhanú citrónovú kôru, vanilínový cukor a po troche mlieko. Nakoniec primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh, do ktorého sme zašľahali druhú polovicu cukru, spolu s múkou zmiešanou s práškom do pečiva.

Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný pekáč, povrch posypeme čerešňami a v horúcej rúre pečieme asi pol hodiny. Upečenú bublaninu necháme vychladnúť, pokrájame na rezy, posypeme vanilínovým cukrom a podávame s čerešňovou šťavou.

Publikované
Kategorizované ako Recepty