Potrebné prísady:
- 5 bielkov,
- 400g kryštálového cukru,
- 100g mletých orechov.
Plnka: 1
- 50g kryštálového cukru,
- 100ml vody,
- 400ml mlieka,
- 2 balíčky Zlatého klasu,
- 250g masla.
Postup prípravy:
Bielka a kryštálový cukor šľaháme nad parou do tuha. Odstavíme z ohňa a zľahka primiešame mleté orechy. Plech vystelieme papierom na pečenie a pomocou vrecka tvarujeme laskonky. Pečieme ich v rúre vyhriatej na 110°C asi 30 minút.
Plnka: Cukor skaramelizujeme, zalejeme vodou a necháme rozvariť. V mlieku rozšľaháme Zlaté klasy a zamiešame do karamelu. Uvaríme hustú hmotu. Necháme vychladnúť. Následne vymiešame maslo a po častiach doňho vmiešavame karamelovú hmotu.
Laskonky potrieme vrstvou krému a pospájame.