Laskonky – recept

Potrebné prísady:

  • 5 bielkov,
  • 400g kryštálového cukru,
  • 100g mletých orechov.

Plnka: 1

  • 50g kryštálového cukru,
  • 100ml vody,
  • 400ml mlieka,
  • 2 balíčky Zlatého klasu,
  • 250g masla.

Postup prípravy:

Bielka a kryštálový cukor šľaháme nad parou do tuha. Odstavíme z ohňa a zľahka primiešame mleté orechy. Plech vystelieme papierom na pečenie a pomocou vrecka tvarujeme laskonky. Pečieme ich v rúre vyhriatej na 110°C asi 30 minút.

Plnka: Cukor skaramelizujeme, zalejeme vodou a necháme rozvariť. V mlieku rozšľaháme Zlaté klasy a zamiešame do karamelu. Uvaríme hustú hmotu. Necháme vychladnúť. Následne vymiešame maslo a po častiach doňho vmiešavame karamelovú hmotu.

Laskonky potrieme vrstvou krému a pospájame.

Publikované
Kategorizované ako Recepty