Recepty

Laskonky – recept

Potrebné prísady:

  • 5 bielkov
  • 400 g kryštálového cukru
  • 100 g mletých orechov

Plnka: 1

  • 50 g kryštálového cukru
  • 100 ml vody
  • 400 ml mlieka
  • 2 balíčky Zlatého klasu
  • 250 g masla

Postup prípravy:

Bielka a kryštálový cukor šľaháme nad parou do tuha. Odstavíme z ohňa a zľahka primiešame mleté orechy. Plech vystelieme papierom na pečenie a pomocou vrecka tvarujeme laskonky. Pečieme ich v rúre vyhriatej na 110°C asi 30 minút.

Plnka: Cukor skaramelizujeme, zalejeme vodou a necháme rozvariť. V mlieku rozšľaháme Zlaté klasy a zamiešame do karamelu. Uvaríme hustú hmotu. Necháme vychladnúť. Následne vymiešame maslo a po častiach doňho vmiešavame karamelovú hmotu.

Laskonky potrieme vrstvou krému a pospájame.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang