Ryby
Ryby sú skvelým zdrojom omega 3 kyselín a navyše výborne chutia. Existujú tučnejšie ryby aj ryby, ktoré sú vhodné na diétnu konzumáciu. Odporúčaná konzumácia rýb je aspoň dvakrát týždenne.
Niektoré druhy rýb by sa mali pred tepelnou úpravou aspoň hodinu marinovať, najmä tuniak, pretože marinovanie mu dodá pevnejšiu štruktúru a zabráni, aby sa pri tepelnej úprave rozpadol.
Najobľúbenejšou rybou je určite losos, ktorý je veľmi chutný a takmer bez kostí. Ďalšou obľúbenou rybou, ktorá má nízky obsah tuku a je vhodná pre deti, je treska.
V letných mesiacoch je skvelé ryby grilovať a potom ich podávať spolu s rôznymi šalátmi, pečivom alebo grilovanou zeleninou. Veľmi obľúbený je aj rybí tatarák alebo rybie nátierky, ktoré sa zvyčajne vyrábajú zo sardiniek.
Rýchlejším a obľúbenejším pokrmom sú aj údené ryby vrátane aromatických makrel.
Další kategorie
Bohužel nebyly nalezeny žádné příspěvky.