Študentská pečať (domáca) – recept

Suroviny

  • 250 g práškový cukor
  • 1 Cera(250g)
  • 3 vajcia
  • 3 PL kakao
  • 100 g nahrubo posekané orechy
  • 100 g hrozienka
  • 100 g kandizované ovocie nahrubo posekané (alebo želé-cukríky, sušené marhule, sušené slivky)
  • 50 g horká čokoláda
  • 4 tortové oplátky

Postup

V hrnci nad parou vymiešať Ceru, cukor a vajcia do zhustnutia. Za stáleho miešania postupne pridávať kakao, orechy, hrozienka a kandizované ovocie. Vmiešať čokoládu a na kúsky polámané tortové oplátky (blp.piškóty).

Po roztopení čokolády nechať hmotu trochu vychladnúť a následne ju dať na alobal, vyformovať do tvaru salámy (oválu) a zabaliť. Nechať tuhnúť v chladničke aspoň 6 hodín.