Hlavné jedlá

Sviečková na smotane – recept

Odležanú sviečkovicu odblaníme, prešpikujeme prúžkami údenej slaniny,osolíme, okoreníme mletým čiernym korením,opražíme v rozohriatom tuku zo všetkých strán a odložíme do tepla. Na tuku speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu,opražíme a podlejeme mäsovým vývarom.

Potom pridáme opražené mäso, bobkový list a celé nové korenie, prikryjeme a udusíme vo vyhriatej rúre do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme múkou a povaríme 20 minút. Pripravenú omáčku pretrieme aj so zeleninou cez sito, pridáme smotanu a podľa chuti osladíme a okyslíme citrónovou šťavou.

Mäso pokrájame na plátky, uložíme na misu a polejeme omáčkou.

Kategorie:

Hlavné jedlá

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang