Tvarohový zázrak – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 60g polohrubej múky,
  • 20g maizeny,
  • 1/2 ČL kypriaceho prášku,
  • 2 vajcia,
  • 100g práškového cukru,
  • 1 PL oleja,
  • 2 PL vody.

Plnka:

  • 6 plátkov želatíny,
  • 500g jemného nízkotučného tvarohu,
  • 350g smotany na šľahanie,
  • 200g práškového cukru,
  • 2 PL citrónovej šťavy,
  • 1 ČL postrúhanej citrónovej kôry.

Postup prípravy:

Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie a okraje potrieme tukom. K 2 žĺtkom pridáme 2 PL vody a dobre premiešame. Potom pridáme cukor a vyšľaháme do peny. Nakoniec vmiešame olej. Do žĺtkovej peny pridávame striedavo preosiatu múku zmiešanú s maizenou a kypriacim práškom, a tuhý sneh z bielkov.

Cesto opatrne premiešame a nalejeme ho do pripravenej formy.Pečieme 15 minút pri teplote 180/160 °C. Tortový korpus po miernom vychladnutí vyložíme z formy a na kuchynskej mriežke necháme vychladnúť.

Plnka: Želatínu namočíme do vody. Z napučanej želatíny zlejeme zvyšnú vodu a rozpustíme ju vo vodnom kúpeli. Smotanu vyšľaháme do tuha. Tvaroh vymiešame s cukrom, citrónovou šťavou a postrúhanou citrónovou kôrou. Pridáme želatínu, premiešame a potom zľahka vmiešame šľahačku.

Vychladnutý tortový korpus po obvode narežeme a pevnou niťou alebo tenkým nožom rozrežeme na dva pláty. Spodný plát dáme na podnos, priložíme obvodový kruh tortovej formy, ktorý vyložíme papierom na pečenie a nalejeme plnku.

Keď začne plnka tuhnúť, zakryjeme ju vrchným plátom a dáme na 2 hodiny do chladničky. Potom uvoľníme kruh formy a tortu ozdobíme šľahačkou.

Publikované
Kategorizované ako Recepty