Hlavné jedláRecepty

Recept na maďarskú guľášovú polievku

Receptov na guľáš je na internete mnoho. Tento si vás získa svojou jednoduchou a rýchlou prípravou, ktorá nezaberie viac ako 30 minút.

Suroviny

  • sladká paprika
  • gulášová zmes korenia a byliniek
  • hrniec s hovädzím vývarom
  • 6 bravčových klobás
  • 1 červená cibuľa
  • 1 veľká mrkva
  • 1 červená paprika
  • hrsť petržlenovej vňate
  • zemiaková kaša alebo chrumkavý chlieb ako príloha
  • slnečnicový alebo olivový olej

Postup

  1. Vo veľkom hrnci zohrejeme trochu oleja. Keď je horúci, pridáme na kolieska nerezané klobásy a pri vysokej teplote ich 1-2 minúty opekáme, kým nezhnednú, následne vyberieme.
  2. Na tom istom hrnci 2-3 minúty opečieme nakrájanú cibuľu, mrkvu a papriku. V prípade potreby pridáme viac oleja.
  3. Potom k zelenine za stáleho miešania pridáme sladkú papriku a smažíme ďalšie 2 minúty.
  4. Do hrnca vrátime klobásy, pridáme hovädzí vývar a 500 ml vody.
  5. Zmes dôkladne premiešame. Dochutíme gulášovým korením a bylinkami.
  6. Privedieme k varu a mierne varíme ešte 15 minút.

Guláš podávajte v miskách s čerstvou petržlenovou vňaťou.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang