Bryndzové pagáče – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 750g hladkej múky,
  • 2 žĺtky,
  • 150g masla,
  • 125g kyslej smotany,
  • 250ml mlieka,
  • 1 zarovnaná ČL soli,
  • 80g droždia,
  • štipka kryštálového cukru,
  • 2 bielky na potretie.

Plnka:

  • 250g bryndze,
  • 100g masla,
  • 125g kyslej smotany,
  • 2 ČL horčice,
  • 1 ČL pažítky,
  • 1 ČL mletej papriky,
  • 1 ČL mletej rasce.

Postup prípravy:

Cesto: Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Múku preosejeme. Keď kvások vykysne, vmiešame ho do preosiatej múky, pridáme žĺtka, roztopené maslo, smotanu a soľ. Vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste ešte približne hodinu kysnúť.

Plnka: Všetky prísady spolu vymiešame.

Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme a do stredu natrieme tretinu plnky. Cesto poprekladáme a zľahka rozvaľkáme. Postup s plnkou, prekladaním a vaľkaním zopakujeme dvakrát. Následne z cesta vykrajujeme pagáče, ktoré upečieme vo vopred vyhriatej rúre.

Publikované
Kategorizované ako Recepty