![](https://www.ivarenie.sk/wp-content/uploads/2021/11/bezlepkovy-chlieb-scaled-1024x683.jpg)
Suroviny
- 400 g múky Promix (UNICHL-dostupné v potravinách)
- 4 dl vlažnej vody
- 15 g droždie
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička octu
- 1 lyžica cukru
- 1 – 2 lyžice oleja (30 g tuku)
- racsa podľa chuti
Postup
Droždie rozpustíme vo vlažnej vode, pridáme soľ, cukor, ocot(príp.citrón.šťavu) a premiešame. Vmiešame múku, rascu a vypracujeme hladké cesto, pridáme olej(príp. tuk). Dobre premiešame ručným šľahačom.
Vložíme do vymastenej formy, necháme kysnúť 30 – 40 minút. Pečieme 40 minút pri teplote 220°C. Po upečení je vhodné potrieť povrch kúskom masla.