Recepty

Černicové ráno

Černica – najlepšie chutia hneď pri oberaní, ale aj na nasledujúce raňajkové ráno boli špičkové.

Recept pre 2 osoby

Potrebujeme:

  • 1 hrnček ovsených vločiek (celozrnné)
  • černice
  • vanilkový cukor
  • med
  • mandľové lupienky
  • 2 hrnčeky vody (alebo mlieko)

Vodu si najprv necháme zovrieť a následne prisypeme ovsené vločky. Necháme ešte raz zovrieť a varíme asi 10 minút pri štíšenej teplote.

Medzitým si vidličkou roztlačíme černice, ktoré ochutíme vanilkovým cukrom.

Keď sa nám voda odparí a ostane nám iba ovsená kaša vmiešame podľa chuti med. Ak nemáme med, môžeme použiť aj cukor alebo javorový sirup.

Ihneď servírujeme s malinovým pyré a mandľovými lupienkami.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang