Kapustnica s hríbami – recept

Suroviny

  • 0.5kg hovädzieho mäsa
  • 1l kapustnice (vody z kyslej kapusty)
  • 2 hrste kyslej kapusty
  • 3l vody
  • 4 zrnká nového korenia
  • 4 zrnká čierneho korenia
  • 1 klobása
  • soľ
  • bobkový list
  • 2 hrste sušených húb
  • 4 väčšie zemiaky.

Postup

Do veľkého hrnca dáme vodu, kapustnicu a mäso, čierne korenie, nové korenie a bobkový list a necháme variť asi 2 hodiny. Potom pridáme nakrájanú kyslú kapustu.

Sušené hríby namočíme do horúcej vody. Scedíme ich a dáme do kapustnice. Varíme ešte pol hodinu. Nakoniec pridáme pokrájanú klobásku, osolíme podľa chuti a dovaríme asi 15 minút.

Zemiaky nakrájame a varíme ich samostatne v inom hrnci. Do kapustnice ich pridávame až na tanieri podľa chuti.