Crostini sú ideálne na stretnutia s priateľmi a večierky. Neustále môžete obmieňať ich obloženie a ponúknuť tak návštevám vždy niečo nové.
Ingrediencie
- Hrsť čerstvých bazalkových listov
- Soľ a mleté korenie
- Olivový olej
- 110 g olív kalamata bez kôstok
- 2 až 3 malé paradajky
- 230 g mozzarelly
- 1 bochník chrumkavého pečiva, napríklad bagety
- 110 g prosciutta
Postup
- Predhrejte rúru na 90 °C.
Na prípravu bazalkového pesta umyte bazalku a odstráňte listy zo stoniek. V mixéri rozmixujte lístky bazalky a pridajte veľkú dávku soli a korenia. - Potom prilejte olivový olej, kým sa mixér nenaplní do jednej pätiny. Mixujte 30 sekúnd. Bazalkové pesto nalejte do misky.
- Na prípravu olivovej nátierky nakrájajte olivy kalamata čo najjemnejšie a vložte ich do malej misky. Pridajte kvapku olivového oleja. Premiešajte. Potom nakrájajte paradajky a mozzarellu.
- Nakoniec nakrájajte pečivo na kolieska. Rozložte ich na plech a pokvapkajte ďalším olivovým olejom. Posypte všetky kúsky trochou soli a vložte do rúry, kým nebudú chrumkavé, 10 až 15 minút.
- Opečený chlieb preložte na servírovací tanier. Pridajte pesto, nátierku, mozzarellu, prosciutto a paradajky v ľubovoľnej kombinácii. Podávajte.