PečivoRecepty

Recept na crostini

Crostini sú ideálne na stretnutia s priateľmi a večierky. Neustále môžete obmieňať ich obloženie a ponúknuť tak návštevám vždy niečo nové.

Ingrediencie

  • Hrsť čerstvých bazalkových listov
  • Soľ a mleté korenie
  • Olivový olej
  • 110 g olív kalamata bez kôstok
  • 2 až 3 malé paradajky
  • 230 g mozzarelly
  • 1 bochník chrumkavého pečiva, napríklad bagety
  • 110 g prosciutta

Postup

  1. Predhrejte rúru na 90 °C.
    Na prípravu bazalkového pesta umyte bazalku a odstráňte listy zo stoniek. V mixéri rozmixujte lístky bazalky a pridajte veľkú dávku soli a korenia.
  2. Potom prilejte olivový olej, kým sa mixér nenaplní do jednej pätiny. Mixujte 30 sekúnd. Bazalkové pesto nalejte do misky.
  3. Na prípravu olivovej nátierky nakrájajte olivy kalamata čo najjemnejšie a vložte ich do malej misky. Pridajte kvapku olivového oleja. Premiešajte. Potom nakrájajte paradajky a mozzarellu.
  4. Nakoniec nakrájajte pečivo na kolieska. Rozložte ich na plech a pokvapkajte ďalším olivovým olejom. Posypte všetky kúsky trochou soli a vložte do rúry, kým nebudú chrumkavé, 10 až 15 minút.
  5. Opečený chlieb preložte na servírovací tanier. Pridajte pesto, nátierku, mozzarellu, prosciutto a paradajky v ľubovoľnej kombinácii. Podávajte.

Kategorie:

Pečivo | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang