Juhoslovanské slané pečivo – recept

Mlieko zohrejeme, dáme do misy, rozmiešame v ňom cukor, kvasnice a 2 PL múky. Necháme 10-15 minút postáť. Potom pridáme soľ, olej, postupne pridávame múku a vypracujeme vláčne cesto. Prikryjeme ho a necháme nakysnúť.

Teraz si pripravíme krém. Zmäknutú Heru dohladka rozmiešame so žĺtkami a soľou. Keď je cesto pekne vykysnuté, rozdelíme ho na polovice a každú rozvaľkáme asi na 1 cm. Každú natrieme krémom a zvinieme do rolády. Povrch rolád tiež potrieme krémom. Pokrájame šikmým rezom na trojuholníky.

Posypeme sezamom, príp. makom, rascou alebo hocijakým iným posypom. Poukladáme na suchý plech a pečieme pri 185-190 C, kým nie sú zlatavé.