Marlenka – recept
Sódu s octom zmiešajte, do hrnca dajte maslo, med, cukor a vymiešajte. Potom pridajte ocot zo...
Dezerty sú určite skutočnou dominantou v kuchyni, najmä preto, že cukrárske výrobky nie sú jednoduché a sú aj časovo náročné. Samozrejme, existujú aj recepty na dezerty, ktoré sú jednoduché a pre začiatočníkov.
Ak sa niekto nebojí experimentovať, za vyskúšanie určite stojí čokoládová pena, rôzne koláče, rezy, zákusky, torty alebo koláče. Mnohé dezerty sa dajú plniť rôznymi druhmi krémov a náplní a zdobiť ovocím. Najbežnejšie sú piškótové cestá na dezerty, ktoré môžu byť nadýchané a vláčne.
Určite sa oplatí vyskúšať sladké recepty z francúzskej kuchyne, pretože ich sladké jedlá a dezerty sú božské a chuťovo veľmi rozmanité. Najobľúbenejšie sú určite makrónky.
Marlenka – recept
Sódu s octom zmiešajte, do hrnca dajte maslo, med, cukor a vymiešajte. Potom pridajte ocot zo...
Kávove zrná – recept
Krém:
Čokoládove rezy – recept
Cesto:
Čokoládový koláč bez múky – recept
V miske nad parou rozpustíme na kocky nakrájanú Heru a polámanú čokoládu. Kým sa nám...
Pečené banány v cestíčku – recept
Každý banán nakrájajte na 6 pozdĺžnych kúskov a naložte ich na noc do ananásového...
Medovníčky – recept
Smíchat všechno do hromady. Vyválet. Vykrojit, upéct. Pečeme 15minut.
Medovníčky, ktoré rýchlo mäknú – recept
Vajíčka miešame s cukrom a medom asi 15 minút. V druhej miske si nachystáme múku, ktorú...
Kokosový koláč – recept
Ingrediencie na koláčový korpus vymiešame a upečieme. Plnka: 4 dcl cukor kryštál, 2 dl vody...
Kokosové pusinky – recept
Z uvedených surovín vymiešame cesto, rozdelíme na 2 časti a rozvaľkáme. Okrúhlou formičkou...
Kokosky – recept
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého po častiach zašľaháme cukor, vložíme do...
Jednoduché želé rezy – recept
Z bielok a štipky soli si ušľaháme tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s cukrom. Opatrne pridávame...
Grankový koláč – recept
Instantné sladené kakaové granulky pozná a zbožňuje snáď každý. Horúci kakaový nápoj,...
Gaštanové šuhajdy – recept
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme stužený tuk, ľadové gaštany a kakao. Do každého košíčka...
Gaštanové guľôčky – recept
Gaštanové pyré zmiešame s pomletými piškótami, práškovým cukrom, zmäknutým maslom,...
Fínske pečené jablká – recept
Jablká zbavíme jadrovníka. Necháme ich však celé. Urobíme pár dier v šupke a jablká...
Lístkové roládky – recept
Cesto vyvaľkáme na tenko. Rozkrájame na obdlžníky. Každý ľahko potrieme horčicou alebo...
Strašidelné hrušky – recept
Namiesto sladkostí môžete tiež vykúzliť Strašidelné hrušky na Halloween, ktoré môžu...
Veľkonočný baranček – recept
Prinášame roztomilý recept vhodný ako na raňajky, tak aj pre hostí počas dňa. Spríjemnite...
Vanilkový jogurt s tekvicovými jadierkami – recept
Jogurt ochutený vanilkou, kokosom a tekvicovými jadierkami je chutným a zdravým dezertom...
Šišky plnené vaječným krémom – recept
Aj na tieto šišky je základom rovnaké jednoduché cesto. Ak teda pripravíte väčšie...
Pomarančovo-čokoládové rolky – recept
Z jedného cesta môžete pripraviť okrem šišiek aj tieto čokoládové rolky. Kombinácia...
Toblerone mousse na jahodovom carpaccio – recept
Najznámejšia švajčiarska čokoládová pochúťka je použitá v tejto kompozícii v celkom...
Krémové vytreštené oči
Halloween – práve v ten správny čas pre strašidelne – lahodné Krémové vytreštené oči....
Halloweenske dyňové košíčky – recept
Strašidelný košíček má mnoho duchov. Dekoratívne a chutné Halloweenske dyňové košíčky...
© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang