Dezerty

Špaldová bábovka s medom a lieskovcami – recept

Ingrediencie:

  • 220 g hladkej špaldovej múky
  • 220 g medu
  • 100 ml oleja
  • 4 vajcia
  • 0,5 dl vlažnej vody
  • 100 g na hrubo mletých lieskových orieškov
  • 2 PL kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • kto má rád, môže pridať za hrsť sušených hrozienok alebo brusníc

Postup:

  1. Bieky oddelíme od žĺtkov a vyšlaháme ich do tuha. Žĺtka dobre vymiešame s medom. Až tak, aby mám vznikla pena a bábovka tak bola ešte viac nadýchaná.
  2. Do žĺtkovej zmesy ďalej vmiešame 100 ml oleja, 0,5 dcl vlažnej vody a na hrubo nasekaných 100 g lieskových orieškov. Na záver opatrne drevenou vareškou primiešavame vyšlahaný sneh a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  3. Kto má rád, môže do cesta pridať za hrsť sušených hrozienok alebo brusníc
  4. Teraz cesto premiestnime do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy.  Do poslednej približne tretiny vmiešame 2 PL kakaa a vylejeme do formy.
  5. Bábovku dáme piecť pri 190 stupňoch na približne 25 až 30 minút.

Kategorie:

Dezerty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang