Hlavné jedláRecepty

Recept na domáce ravioli so syrom

Ravioly podľa tohto receptu s náplňou zo štyroch druhov syra sa podávajú s výbornou omáčkou Alfredo. Nenechajte sa odradiť dlhým zoznamom surovín, tá chuť stojí za to.

Suroviny

Na cesto na ravioly

  • 2 šálky hladkej múky
  • štipka soli
  • 2 vajcia
  • 1 a ½ lyžice vody
  • 1 lyžička olivového oleja

Na náplň

  • 1 šálka syra ricotta
  • 1 balenie zmäknutého smotanového syra
  • ½ šálky rozdrobeného syra mozzarella
  • ½ šálky strúhaného syra provolone
  • 1 vajce
  • 1 a ½ lyžičky sušenej petržlenovej vňate

Na omáčku Pesto-Alfredo

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 3 lyžice pripravenej bazalkovej omáčky (pesto)
  • 2 šálky hustej smotany
  • ¼ šálky strúhaného parmezánu
  • marinárska omáčka

Postup

  1. Na pracovnú dosku nasypte múku a soľ a vytvorte jamku. V miske rozšľaháme vajcia, vodu a olivový olej. Do jamky nalejte 1/2 vaječnej zmesi.
  2. Jednou rukou začnite miešať vajce a múku, druhou rukou udržujte kopček múky v stabilnej polohe. Pridajte zvyšnú vaječnú zmes a vypracujte cesto.
  3. Cesto miesime, kým nie je hladké, 8 až 10 minút, ak je cesto príliš lepkavé, pridajte viac múky. Z cesta vytvorte guľu a pevne ju zabaľte do fólie. Dajte na 1 hodinu do chladničky.
  4. Kým cesto odpočíva, pripravte náplň do raviol.
  5. Zmiešajte syr ricotta, smotanový syr, syr mozzarella, syr provolone, vajce a petržlenovú vňať, kým sa dobre nespoja. Náplň odložíme bokom.
  6. Na panvici na miernom ohni rozohrejte 2 lyžice olivového oleja. Vmiešajte roztlačený cesnak a omáčku pesto a varte jednu minútu. Vmiešajte hustú smotanu a varte 5 minút. Zaľahajte parmezán, kým sa nerozpustí. Odstavte panvicu z ohňa a udržiavajte ju teplú.
  7. Medzitým zohrejte omáčku marinara na stredne nízkej teplote v samostatnom hrnci.
  8. Predhrejte rúru na 190 °C.
  9. V malej miske rozšľahajte vajce a 1 lyžicu vody, aby ste vytvorili vaječnú kašu.
  10. Cesto na cestoviny rozvaľkajte na tenké pláty. Ak chcete ravioly zostaviť, potrite jeden plát cesta vajíčkom. Na cesto dajte syrovú náplň v dávkach po 1 lyžičke.
  11. Náplň prikryte vrchným plátom cestovín; prstami pritlačte okolo každej porcie náplne, aby sa čo najviac utesnila.
  12. Jednotlivé ravioly vykrajujte nožom alebo vykrajovačom na pizzu. Okraje utesnite prstami.
  13. Naplňte veľký hrniec mierne osolenou vodou a priveďte ho k varu na silnom ohni.
  14. Vmiešajte ravioly a opäť ich nechajte zovrieť. Varte odkryté, občas premiešajte, kým ravioly nevyplávajú, 4 až 8 minút. Dobre sceďte.
  15. Vymastite plech na pečenie.
  16. Uvarené ravioly položte na plech a pečte v predhriatej rúre, kým nezhnednú, približne 4 minúty.
  17. Na podávanie rozdeľte ravioly do štyroch nahriatych misiek. Vrch pokvapkajte omáčkou marinara a potom smotanovou omáčkou.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang