Hlavné jedláRecepty

Recept na mäsové muffiny

Mäsitý muffin, poliaty lepkavou BBQ omáčkou a korunovaný šľahaným zemiakom ľahkým ako obláčik. Ak sa vám začali zbiehať slinky, tento recept budete milovať.

Ingrediencie

Na prípravu mäsa:

  • 1 lyžička olivového oleja
  • 150 g nadrobno nakrájanej cibule
  • 75 g nadrobno nakrájanej mrkvy
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 2 strúčiky cesnaku, mleté
  • 170 ml kečupu
  • 170 ml omáčky Red’s Unholy BBQ
  • 680 g mletého hovädzieho mäsa, extra chudého
  • 90 g strúhanky
  • 1 lyžička čierneho korenia a 1 lyžička morskej soli
  • 2 lyžice Red’s South Carolina BBQ omáčky
  • 1 lyžička worcestrovej omáčky
  • 2 veľké vajcia
  • 50 ml mlieka
  • Sprej na varenie

Na šľahané zemiaky:

  • 900 g ošúpaných zemiakov nakrájaných na kocky
  • 60 ml mlieka
  • 60 ml kyslej smotany
  • 3 lyžice masla
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 1/4 lyžičky čerstvo posekaného čierneho korenia

Na ozdobu:

  • 3 lyžice nasekanej pažítky
  • 1 lyžice nasekanej červenej papriky
  • 4 kolieska údenej streaky slaniny, uvarené a nakrájané

Recept na 6 porcií.

Postup

  1. Predhrejte rúru na 220 °C.
  2. Cibuľu, mrkvu a červenú papriku vložte do kuchynského robota a pulzujúcimi čepeľami robota zeleninu najemno nasekajte.
  3. Nadrobno nakrájanú zeleninu pridajte do misy s mletým hovädzím mäsom. Premiešajte.
  4. Pridajte vajcia rozšľahané s mliekom, strúhanku, soľ a korenie, oregano, cesnak a premiešajte.
  5. Potom zmiešajte kečup, Unholy BBQ omáčku, horčicovú BBQ omáčku a worcesterskú omáčku. Polovicu omáčkovej zmesi nalejte do misy so zmesou na sekanú. Rukami premiešajte mäsovú sekanú.
  6. Zemiaky vložte do veľkého hrnca a zalejte ich osolenou vodou; priveďte do varu. Znížte teplotu na stredne nízku a varte, kým zemiaky nezmäknú, približne 20 minút. Sceďte ich a preložte do veľkej misy.
  7. Formu na 12 muffinov (môžete použiť aj košíčky) vymažte olejom na varenie. Pomocou naberačky na zmrzlinu naplňte mäso do každej formy. Na každú mäsovú sekanú dajte lyžicu extra omáčky.
  8. Pečte asi 20 minút a pripravte šľahačku.
  9. Do zemiakov zašľahajte maslo elektrickým mixérom, kým sa maslo takmer nerozpustí. Pridáme mlieko a kyslú smotanu a šľaháme do hladka. Dochutíme soľou a čiernym korením a vložíme do vrecka na potieranie.
  10. Mäsové muffiny vyberieme a na vrch nanesieme šľahané zemiaky štýlom do koláčikového víru. Ozdobte kúskami slaniny, červenou paprikou a pažítkou.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang