Gaštanová nepečená roláda – recept

Suroviny

  • 1 kg varených olúpaných gaštanov
  • 100 g vlašských orechov
  • 200 g masla
  • 200 g cukru
  • 100 g čokolády.
  • Čokoládová poleva:
  • 100 g čokolády
  • 10 g masla
  • 100 g cukru
  • trocha vriacej vody.

Postup

Maslo spoločne s cukrom vymiešame do spenenia. Orechy zomelieme na mäsovom mlynčeku, gaštany prelisujeme a oboje pridáme k maslu. Masu rozdelíme na polovicu a do jednej pridáme zmäknutú čokoládu.

Trocha hladkej múky zmiešame s cukrom, posypeme ňou obrúsok a rozvaľkáme naň dva rovnaké obdĺžniky. Potom ich položíme na seba a zvinieme. Polevu pripravíme tak, že všetky ingrediencie na polevu zmiešame, ohrejeme a napokon ňou polejeme závin.