PolievkyRecepty

Recept na hamburgerovú polievku

Predstavte si ingrediencie, ktoré vám chutia v hamburgeri, ako chutnú hustú polievku a pusťte sa do toho s naším receptom.

Ingrediencie

  • 1,25 kg mletého hovädzieho mäsa
  • 3 strúčiky cesnaku, mleté
  • 2 stonky zeleru, nakrájané na kocky
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 3 šálky hovädzieho vývaru alebo bujónu, v prípade potreby aj viac
  • 1 plechovka celých paradajok
  • 3 lyžice paradajkového pretlaku
  • 2 lyžičky sušenej petržlenovej vňate
  • 1/2 lyžičky mletého oregana
  • 1/2 lyžičky soli alebo viac podľa chuti
  • 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia alebo viac podľa chuti
  • 1/4 lyžičky kajenského korenia alebo viac podľa chuti
  • 5 červených zemiakov nakrájaných na kúsky
  • 4 mrkvy, ošúpané a nakrájané
  • 1 zelená paprika, zbavená semien a nakrájaná na kocky
  • 1 červená paprika, zbavená semien a nakrájaná na kocky
  • 1 žltá paprika, zbavená semien a nakrájaná na kocky
  • Chrumkavý chlieb na podávanie

Postup

  1. Vo veľkom hrnci na stredne silnom ohni opečte mäso s cesnakom, zelerom a cibuľou. Odstavte hrniec z ohňa a nechajte odkvapkať čo najviac tuku. (Po vychladnutí tuk zlikvidujte.)
  2. Vráťte hrniec na oheň a pridajte hovädzí vývar, paradajky, paradajkový pretlak, petržlenovú vňať, oregano, soľ, čierne korenie, kajenské korenie, zemiaky, mrkvu a zelenú, červenú a žltú papriku.
  3. Premiešajte a priveďte do varu. Znížte teplotu, prikryte hrniec a varte, kým zemiaky nezmäknú, ale nebudú príliš kašovité, ďalších 15 až 20 minút.
  4. Polievka by mala byť trochu hustá, ale ak chcete, aby bola viac „polievková“, pridajte ešte 1 až 2 šálky vývaru alebo horúcej vody a prehrejte.
  5. Ochutnajte a upravte korenie, v prípade potreby pridajte viac soli, čierneho korenia alebo kajenského korenia.
  6. Podávajte s chrumkavým chlebom.

Kategorie:

Polievky | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang