Hergma – recept

Suroviny

  • 4 priečne nasekané teľacie nôžky
  • cca 60g cesnaku
  • 1 šálka oleja
  • 2 stredne veľké cibule
  • 1 lyžica mletého ďumbieru
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • lyžička štipľavej červenej papriky
  • jedna šestnástina litra šesťpercentného octu
  • 100g paradajkového pretlaku
  • 25g sušenej štipľavej papriky
  • 200g vopred namočenej bielej fazule.

Postup

Cibuľu a cesnak nasekáme. Dáme ich na olej dusiť. Pridáme taktiež ocot, korenie, soľ, paradajkový pretlak a mäso. Všetko dusíme približne pol hodiny. Najlepšie je, ak dusíme v tlakovom hrnci. Nakoniec pridáme fazuľu a hod varíme. Jedlo podávame s chlebom.