Suroviny
- 300 g čerstvých húb
- 1 kg zemiakov
- 5 vajec
- soľ
- čierne korenie
- rasca
- polohrubá múka
- olej
- syr eidam
- maslo
Postup
Huby nakrájame na mesiačiky, opláchneme ich v letnej vode a dáme ich variť. Asi 10 min. ich necháme vrieť – tak, aby boli mäkké. Huby precedíme a opláchneme v studenej vode a necháme odkvapkať.
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame – tak ako na zemiakové placky. Pridáme 3 PL polohrubej múky, 1 vajce, štipku soli, trocha čierneho korenia. Všetko zmiešame a upečieme na rozpálenom oleji placky. Huby dáme do panvice, môžme dať trošku masla a trocha ich popražiť.
Potom pridáme 3-4 vajíčka. Miešame pokiaľ to nie je husté. Na placku položíme zmes z húb a zakryjeme to druhou plackou. Na vrch postrúhame syr.