Kôprová omáčka – recept

Potrebné prísady:

  • 1 PL hladkej múky,
  • 1 dl oleja,
  • 1 cibuľa,
  • 500 ml mlieka,
  • 3 PL čerstvého kôpru,
  • 1PL octu,
  • soľ,
  • mleté čierne korenie,
  • cukor.

Postup prípravy:

Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľku, pridáme múku a spravíme zápražku. Zalejeme ju studeným mliekom a metličkou rozmiešame. Keď omáčka zovrie, prepasírujeme ju cez sito do rajnice a vrátime na dovarenie.

Pridáme nasekaný kôpor, dochutíme soľou, mletým čiernym korením trochou octu a štipkou cukru. Za občasného miešania omáčku necháme minútku vrieť. Podávame s knedľou a vareným vajíčkom.

Publikované
Kategorizované ako Recepty