Kôprovníky – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 150g špaldovej celozrnnej múky
  • 250g špaldovej hladkej múky
  • soľ
  • 1 ČL cukru
  • 250ml teplého mlieka
  • 20g čerstvého droždia

Plnka:

  • 200g kyslej smotany
  • 100g bryndze
  • 50g lučiny (natur)
  • čerstvý kôpor
  • údená prerastená slaninka

Postup prípravy:

Cesto: Oba druhy múky zmiešame a preosejeme do nádoby, osolíme. Z vlažného mlieka, cukru a trochu múky si pripravíme kvások. Keď vykysne, pridáme ho do múky, dolejeme zvyšok mlieka a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste asi 45 minút odpočinúť.

Plnka: V nádobe zmiešame bryndzu, smotanu, lučinu a na drobno nasekaný kôpor. Vymiešame. Slaninku nadrobno nakrájame.

Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme na 1 cm plát, z ktorého pomocou širšieho pohára vykrajujeme kolieska. Takto vykrojené kolieska ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

Dnom pohára spravíme odtlačok do stredu kolieska, do ktorého dáme plnku. Na vrch plnky môžeme poukladať slaninku. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 210°C asi 15-20 minút.

Publikované
Kategorizované ako Recepty