Umyté kuracie mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a pridáme trošku korenia na grilovanie. Na panvicu nalejeme trocha oleja a nasypeme na ňu slaninu nakrájanú na malé kocky. Keď je olej rozpálený, tak pridáme kuracie mäso a necháme „stiahnuť“.
Potom ho podlejeme trochou vody, zakryjeme a necháme dusiť do zmäknutia. Voda musí byť skoro celá odparená. Úplne na záver pridáme chlieb pokrájaný na kocky a necháme ho napiť olejom. Ľadový šalát umyjeme a necháme osušiť.
Potom ho natrháme na malé kúsky. V miske zmiešame kyslú smotanu, trochu olivového oleja, balzamikového octu, horčicu, osolíme, okoreníme.
Na taniere naporcujeme šalát, dáme naň mäso a chlieb a prelejeme dressingom. Posypeme nastrúhaným parmezánom.